September 2022

Styrelsen Brf. Flintgodset

Årsstämman 

Årsstämman ägde rum den 1a juni, och bland annat togs motioner upp angående video-övervakning i garaget samt anläggandet av en boule-bana på gården. Dessa frågor berör också övriga föreningar på gården/i garaget, och därför har frågorna tagits upp för diskussion i samfällighetsföreningen. Beslut togs också om att styrelsen skall svara på inkommande mail från medlemmar, inom sju dagar. 

Vid årsstämman lämnade Pernilla och Ingela sina uppdrag, och nu efter sommaren har även Lennart valt att lämna styrelsen. Vi tackar dem för den tid de varit engagerade i föreningen via styrelsen. 

Nytt taggsystem 

kommer tidigast bli aktuellt under hösten. 

Kommunikation och gemenskap 

föreningen kommer också pröva Boappa, en App för kommunikation för bostadsrättsföreningar. Ladda gärna ner testversionen (sök på Boappa i Appstore eller play, och sök upp brf flintgodset). 

En Facebook-grupp har också skapats, för tillgänglig kommunikation mellan oss grannar och föreningsmedlemmar. Den heter flintgodset brf, och är sluten för oss medlemmar som bor i vår förening. gruppen är tänkt som ett forum att skapa mer gemenskap, hjälpa varandra, samt få mer kontakt med sina grannar. Frågor som däremot berör styrelsen mailas som vanligt till brf.flintgodset@hotmail.com 

En ny hemsida är också skapad: flintgodset.bostadsratterna.se, Den gamla stängs ner i 28 oktober 2022.

Porslinsfabrikens dag kommer ske den 8e eller 9e oktober. 

Gästlägenheten & gästparkering

Ett pentry har installerats och vi tittar på ett annat system för uthyrning och nyckelutlämning Parakey.    Nytt är också att en nu kan betala med Swish till föreningen. 

Kostnad för gästlägenheten per dygn: 300 kr. Max fem dygn sammanhängande. En liten ökning av hyresavgiften kommer troligen ske framöver. Det finns också möjlighet att hyra parkering i garaget 50kr dygn. Vid misskötsel av tex städning vid hyra av gästlägenheten, utfärdas först en varning. Om problemet upprepas upphör möjligheten att nyttja gästlägenheten helt, tills vidare. 

Höjda avgifter 

En avgiftshöjning förväntas, utöver de redan bestämda 2%, pga. räntehöjningar. Likaså förväntas höjningar av fjärrvärmekostnader. 

Inbrottsförsök 

Tyvärr har ett försök till inbrott gjorts i källaren, genom att försöka ta sig igenom väggen. Detta är polisanmält, och skadorna är åtgärdade. Vi vill påminna om att vara uppmärksamma på att inte släppa in obehöriga personer i husen och inte förvara något stöldbegärligt i källarförråden.  

Fasadtvätt 

Fasadtvätten av husväggarna mot ån är gjord under augusti. Detta lite tidigare än planerat. 

Entré till gården 

De två stolparna vid gårdsinfarten skall bytas ut mot bom 

På gång 

  • Styrelsen fortsätter jobba med frågan om att installera solceller. 
  • Vi förhandlar kring räntan på några av föreningens lån som löper ut under hösten. 
  • Samfälligheten utreder möjlighet för laddstolpar i garaget.

 

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på brf.flintgodset@hotmail.com 

 

Vi önskar er alla en fin och solig höst! 

Med vänlig hälsning,
Styrelsen Brf. Flintgodset