November 2023

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god och vi är i en bra position för det utmanande omvärldsläget med inflation och höjda räntor.

Styrelsen har beslutat att årets avgiftshöjning från och med 1 januari 2024 blir 8% för att möta framtiden med en fortsatt ekonomi i balans. Historiskt har föreningen sänkt avgiften med 6,2% 2017, och hållit avgiften oförändrad fram till 2021. Därefter har avgiften höjts med 2% årligen.

Ett av föreningens lån hade villkorsändring 16/8 2023. Styrelsen tog beslutet att amortera ner lånet med 5 000 000 kr i samband med att lånet bands om 1 år. Ny räntesats är 4.56%.

Augusti 2024 löper två av föreningens lån ut och till dess följer styrelsen utvecklingen av det ekonomiska läget med förhoppning om att ränteläget blir bättre. Dessa lån kommer att bindas om, i samband med detta har styrelsen för avsikt att amortera ner ett av lånen för att minimera framtida kostnadsökningar för våra medlemmar.

El
För att få ett förmånligare avtal har det inneburit att föreningen har bytt leverantör till Skellefteåkraft. Avtalet är rörligt 3-månaders. Avtalet kan komma att bindas på en längre löptid om elpriset hamnar på en tillfredsställande nivå.

Laddboxar
Under sommaren 2023 installerades laddboxar i garaget. 19 av föreningens 63 parkeringsplatser utrustades med laddboxar. Föreningen söker statligt bidrag för installationen.  

Trygghet och Säkerhet
Under senare delen av sommaren och början av hösten har föreningen och en del av våra medlemmar drabbats av inbrott och inbrottsförsök i källarförråd och ett inbrottsförsök i gästlägenheten. Alla skadorna har åtgärdats och för att ytterligare öka säkerheten har föreningen förstärkt flera brytskydd och bytt cylinder. Efter detta har föreningens medlemmar varit förskonade från inbrott/försök. Vad som nu är än viktigare, är att vi medlemmar inte släpper in sådana personer vi inte känner igen i våra entréer eller i dörrarna från garaget in i svalarna.