December 2022 - del 2

Nyhetsbrev BRF Flintgodset

Hej Alla medlemmar och berörda!

År 2022 börjar närma sig sitt slut, och här kommer därmed årets sista nyhetsbrev.

Nytt taggsystem

Är installerat, och vissa justeringar och optimeringar pågår fortfarande. För att öppna när någon ringer på, behöver den som öppnar trycka på siffran 5 på sin uppringda telefon. Den stationära telefonen i hallen har inte längre någon funktion, och kan tas bort.

För att lägga in telefonnummer i systemet behöver en hädanefter av säkerhetsskäl fylla i en blankett som lämnas till Safeteam via styrelsen. Denna blankett hittas i boappa och på hemsidan.

Kommunikation och gemenskap

Föreningen prövar boappa som många av er redan märkt. Laddas ner via appstore/play, sök sedan på brf flintgodset. Boappa är främst till för kontakt mellan grannar och för att ni snabbt skall få tillgång till info från oss i styrelsen, men att mycket av de frågor som kommit in går att hitta svar på via hemsidan (flintgodset.bostadsratterna.se/hem) eller riksbyggen, så ta som vana att alltid kika där först. Frågor som berör styrelsen mailas i första hand till brf.flintgodset@hotmail.com

Gästlägenheten
Kommer kunna öppnas med hjälp av parakey, för smidigare åtkomst. Du som medlem som bokar gästlägenheten har det yttersta ansvaret för hyresperioden du bokat, och ser till att den som nyttjar lägenheten följer de bokningsregler som gäller. En checklista för städ finns nu också.

Säkerhet och nyårsraketer

Jul och nyår närmar sig, och vi vill påminna om försiktighet med tända ljus. Din lägenhet bör vara utrustad med brandvarnare, brandfilt och brandsläckare. Vi vill också påminna om att platsen för eventuella nyårsraketer är på andra sidan motorvägen över bron. Det är alltså inte tillåtet att avfyra raketer från innergården eller i närheten av husen.

Underhåll

Avloppsrören i lägenheten behöver underhållas regelbundet, för att undvika stopp, och det är lägenhetsinnehavarens ansvar. Att hälla kokhett vatten med lite diskmedel eller använda ättika och bikarbonat är miljövänliga knep för att undvika stopp.

Avfallshantering

Vid jul brukar det bli mycket omslagspapper och förpackningar. Detta bör slängas vid återvinningscentralen vid herkulesgatan. Annars riskerar vi att det blir stopp i rören för sophanteringen, och då kan vi inte slänga något alls.

Förmåner

Föreningen har flertalet förmånar med rabatterade priser på bland annat omkringliggande gym i området. Läs mer i boappa och på hemsidan.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att maila styrelsen via: brf.flintgodset@hotmail.com

Med en önskan om en fin och trivsam vinter, Samt en god jul och ett gott nytt år!